JE LI SAUCHA UZALUD DIZAO RUČICU U SABORU?

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/N1

Nakon što je HDZ presuđen u aferi Fimi Media za političku korupciju i jednog od nekadašnjih najbližih suradnika čelnika SDP-a i sadašnjeg predsjednika RH – Tomislava Sauchu, sustigla je presuda za aferu Dnevnice. Naime, na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu, 16. prosinca 2020. bivši predstojnik premijerovog ureda Tomislav Saucha i njegova tadašnja tajnica Sandra Zeljko osuđeni su za lažiranje putnih naloga.

Prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Županijskog suda Saucha je osuđen na tri godine a Zeljko na 4 godine i 6 mjeseci zatvora s time da “zamračenih” 590 tisuća kuna moraju solidarno vratiti u proračun Republike Hrvatske. Saucha i Zeljko su od početka suđenja tvrdili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. Međutim, ako je Tomislav Saucha nakon podizanja optužnice USKOK-a u aferi Dnevnice napustio SDP i u bivšem sazivu sabora kao član Kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu, čini se da dizanje ručice za HDZ-ovu tanku većinu nije dalo rezultata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon