JE LI NERVOZA BENČIĆKE POVEZANA S RAZOTKRIVANJEM AFRIČKE KRIMI-HOBOTNICE I NAJAVOM UHIĆENJA U HR?

Tekst:   Panopticum

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Otkako je u hrvatskim medijima objavljena prva vijest o osmero uhićenih i pritvorenih hrvatskih državljana u Republici Zambiji pod optužbom za trgovanje ljudima, odnosno maloljetnom djecom u pokušaju, ne prestaju svakodnevni komentari, analize i nastojanja medija da približe tematiku svojim čitateljima. Jedan od posljednjih komentara koji je skrenuo pozornost hrvatske javnosti na pozadinu navedenog međunarodnog skandala u kojem se našla Republika Hrvatska i njenih osmero građana jest izjava bivšeg policijskog službenika Nikole Kajkića koji je najavio kraj istrage u Hrvatskoj s mogućim uhićenjima za kriminalne radnje oko krivotvorenja dokumenata za posvojenje djece na relaciji Kongo – Zambija – Hrvatska.

Kako javno navodi Kajkić, po njegovim saznanjima USKOK i policija provode izvide i u dubokoj su fazi razotkrivanja kriminalne hobotnice  u operativnoj akciji (OA) pod kodnim nazivom  “AFRIKA”.

Shodno tome, Kajkić nadalje navodi kako je vrlo bitno u ovom slučaju napomenuti, da stjecanje državljanstva malodobne djece na način na koji su za djecu iz DR Kongo stekli navedeni bračni parovi (Hrvatski državljani) je nezakonit. Naime, nesporno je da je državljanstvo djeci ishođeno temeljem “krivotvorene sudske odluke” suda u DR Kongo, te da je u hrvatskom MUP-u mimo obvezne zakonske procedure posvojenoj djeci izdano ili da su primljena u RH državljanstvo shodno tome na nezakonit način, te da takvo drzavljanstvo ne egzistira i nema pravne učinke, navodi dalje Nikola Kajkić.

Temeljem takvog nezakonitog državljanstva djeca su stekla i HR putovnice mimo Zakonske procedure te su u tako izdane putovnice upisane krivotvorene izlazne vize za djecu iz DR Kongo.

Svi se pitate kako?, javno pita Kajkić.

Pa tako…, i u Hrvatskoj se sve može ako se nađe put kojim novac i moć koračaju do željenog cilja. Ovdje je sporna činjenica što nitko ne govori o porijeklu djece – da li su ta djeca oteta od bioloških roditelja, a možda i od krijumčara? Da li su ta djeca od strane roditelja nezakonito prodana krijumčarima koji su ih dalje temeljem krivotvorene sudske odluke prodali HR državljanima?

Zbog svega navedenog, svi oni koji su sudjelovali u činjenju kaznenih djela, će kazneno odgovarati, zaključuje Nikola Kajkić, a među njima navodno ima sudaca, policajca, djelatnika CSS i odvjetnika…

U konačnici, ponovno uhićenje u Zambiji, nije slučajno. Očito da na slučaju radi MUP i USKOK…, završno u javnom nastupu tvrdi na podcastu Velebit Nikola Kajkić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon