JAVNI NATJEČAJ RH ZA IMOVINU NA VISU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: TZ Vis

Za „Češku vilu“ s početnom cijenom od 32.121.725,00 kuna, pristigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda. Tvrtka PHILIP VERMEULEN d.o.o., Vis , čiji je vlasnik Philippus Vermeulen iz Južnoafričke Republike, ponudila je 32.200.000,00 kuna.

Na temelju Odluke Vlade RH, Ministarstvo državne imovine objavilo je 11. listopada 2018. godine Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u k.o. Vis („Češka vila“). Rok za prikupljanje ponuda bio je 30. studeni 2018. godine.

Tzv. Češka vila, a riječ je o vojarni bivše JNA ,prodavala se javnim natječajem po početnoj cijeni od 32,1 milijun kuna, što je jednako vrijednosti te nekretnine procijenjenoj od ovlaštenog sudskog vještaka.

Prema podacima iz javnog poziva, vila je na poluotoku Sv. Juraj u gradu Visu, tlocrtne je površine 296 četvornih metara, a može se rekonstruirati u hotel s 20 ležaja u okviru turističke zone površine 3,6 hektara za izgradnju turističkih smještajnih jedinica visoke kategorije i kapaciteta minimalno 100, a maksimalno 160 ležaja. Vlada je odluku o prodaji “Češke vile” putem javnog natječaja donijela na sjednici 11. listopada 2018. , a ministar državne imovine Goran Marić tada je naveo kako se nada se da će biti zainteresiranih kupaca, procijenivši da bi investicija u hotel više kategorije mogla biti do sto milijuna kuna.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon