JAPANSKI VLAKOVI ZA XXI. STOLJEĆE

Tekst: Panopticum

Foto: Japan Rail Pass

Central Japan Railway Co. službeno je lansirala N700S vlakove s željezničke stanice u Tokiju početkom srpnja 2020. godine. Naime, novi model japanskog superbrzog vlaka “Supreme N700S” počeo je prometovati na Tokaido Shinkansen brzoj liniji između Tokija i Osake dugačkoj 402 kilometra. Vlak pritom postiže vrtoglavu brzinu od 360 km/h, ali je za sada vožnja ograničena na 284 km/h. Novi model brzog vlaka ima bitno manji otpor zraka i nižu razinu buke u usporedbi s prethodnim modelima japanskih vlakova, a riječ je o prvom potpuno preuređenom brzom vlaku u posljednjih 13 godina.

Uz aerodinamičniji prednji dio vlaka unaprijeđena je i unutrašnjost u odnosu na starije izvedbe, pa je putovanje sada komotnije. Primjerice, naslon i sjedalo mogu se pomicati zajedno i omogućiti veću udobnost putnicima, dok sva sjedala imaju utičnice za mobilne uređaje, a povećan je i kapacitet spremišta za prtljagu. Kraći promotivni video prikaz novog japanskog vlaka donosimo u nastavku teksta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon