JAPANCI NE ODUSTAJU – NOVA OPTUŽNICA ZA GHOSNA

Tekst: Panopticum

Foto: Kyodo

Kako je u ponedjeljak, 22. travnja 2019. objavio tokijski okružni sud a prenijela novinska agencija Kyodo, japanski tužitelji su podignuli još jednu optužnicu za malverzacije protiv bivšeg direktora Renaulta i Nissan Motora Carlosa Ghosna. Optužnica je podignuta budući mu u ponedjeljak istječe pritvor. Šezdesetpetogodišnji Ghosn uhićen je po četvrti put u travnju 2019., mjesec dana nakon puštanja iz tokijskoga pritvora kad je položio tokijskom sudu gotovo 9 milijuna dolara jamčevine.

Nova optužnica se odnosi na isplate podružnice Nissana omanskom distributeru, a koje su navodno bile preusmjerene za njegovu osobnu upotrebu zbog čega je proizvođač automobila bio na gubitku od 6 milijuna dolara. Ghosn, bivši direktor saveza Renault-Nissan-Mitsubishi, prvi put uhićen je u studenome 2018. godine zbog sumnje da nije prijavio sva primanja u svom petogodišnjem direktorskom mandatu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon