JADROLINIJA PROMOVIRALA VALBISKU U DRUGU LUKU NA JADRANU PO BROJU PUTNIKA I VOZILA

Tekst: Panopticum

Foto: Jadrolinija

U jubilarnj godini kada Jadrolinija obilježava 75 godina postojanja, nacionalni brodar s optimizmom gleda na buduće razdoblje obzirom na dosadašnje poslovne rezultate po kojima već sada može ustvrditi kako će ovogodišnja sezona biti uspješna a posebno na okolnost dostizanja rezultata iz predpandemijske, 2019. godine. Naime, u statističkoj obradi podataka za 2022. godinu, odnosno do 15. kolovoza ove godine, na pojedinim linijama Jadrolinije promet vozila prelazi brojke iz 2019. međutim promet putnika i dalje nešto zaostaje. Gledano u brojkama, Jadrolinijina flota je od početka godine do zaključno 15. kolovoza 2022. prevezla 7, 85 milijuna putnika što je za 4 posto manje u odnosu na isti period 2019. godine i 2,25 milijuna vozila što je više za 7,7 posto u odnosu na 2019. godinu.

Jadrolinijine brodske linije s najviše putnika su Valbiska – Merag, zatim Brestova – Porozina, Prizna – Žigljen, Zadar – Preko, Split – Supetar i Split – Stari Grad na otoku Hvaru. Za one koji to ne znaju, pristanište Valbiska na otoku Krku je po broju putnika i vozila druga luka na Jadranu, odmah iza luke grada Splita. Kroz Valbisku Jadrolinija povezuje otoke Cres i Lošinj te otok Rab. Jedan od pokazatelja velikog prometa koji se ostvaruje putem tog pomorskog pravca je velik broj vozila koji prometuje na cestama sjevernog dijela otoka Krka.

Obzirom na turističke najave za mjesec rujan ali i listopad 2022. godine, moglo bi se zaključiti da će nacionalni brodar ovogodišnju poslovnu godinu zasigurno završti s pozitivnim rezulatima okrenut novim izazovima koje donosi iduća, 2023. godina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon