JADROLINIJA PO PRVI PUTA OD SVOG OSNUTKA U JEDNOJ POSLOVNOJ GODINI PREVEZLA 3,5 MILIJUNA VOZILA

Tekst: Panopticum

Foto: Jadrolinija

S današnjim datumom, Jadrolinija je po prvi puta u 76 godina poslovanja, prevezla više od 3,5 milijuna vozila u jednoj godini. Može se reći da je to točka na „i“ u godini koju je obilježio snažan investicijski ciklus i potpuni oporavak tržišta prometa.

Podsjetimo, u segmentu obnove bijele flote, brzi brodovi „Kata“ i „Danica“ već plove na riječkom plovnom području, a brodovi za državne trajektne linije „Unije“, „Sveti Duje“ i „Vela Luka“ zaplovit će u novoj 2024. godini na riječkom i splitskom plovnom području. Pet prinova u floti značajno će povećati razinu usluge i ugodnosti putovanja za sve putnike.

Na valu uspješne 2023. godine

U godini pred nama Jadrolinija će nastaviti s novim investicijama i ispunjavanjem svog strateškog cilja, a to je obnova i modernizacija bijele flote. Jadroliniju očekuje ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabava novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i  izgradnja novog trajekta na pogon koji uključuje zelene ekološki prihvatljive tehnologije.

„Jadrolinijin glavni strateški cilj je modernizacija poslovanja, na svim razinama, od obnove flote suvremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, kroz digitalizaciju i razvoj modernih platformi, primjerice kartomata za prodaju putnih karata implementiranih također ove godine. Time se jasno pokazuju smjer u kojem ide strateški razvoj, a sve u skladu sa smjernicama Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije.“, David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Novi Kolektivni ugovor za pomorce

Osim značajnih investicija, najznačajniji događaj koji je obilježio ovu godinu svakako jest potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju prijevoz u linijskom obalnom pomorskom promet nakon punih 25 godina u vrijeme kada je zaštita prava hrvatskih pomoraca u posebnom fokusu i nužno potrebna.

Također, treba podsjetiti da je nakon 68 godina službe u bijeloj floti Jadrolinije, ovoga ljeta službeno umirovljen omiljeni brod „Tijat“ te je postao vlasništvom Šibensko – kninske županije. Voljeni brod tako nastavlja svoj život i zasigurno će postati domom novih, brojnih uspomena.

Jadrolinija je dio strateške prometne infrastrukture Republike Hrvatske i jedan od temeljnih stupova razvoja hrvatskih otoka i nezaobilazan čimbenik u životu otočana. U 2024. godini nastavlja ploviti na valu uspjeha s ciljem zadržavanja liderske pozicije na Jadranu i naravno, obaranja rekordnih brojki.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon