JADROLINIJA OD KOLOVOZA 2020. PONOVO UVODI LINIJU ZADAR-ANCONA-ZADAR

Tekst: R. F.

Foto: POUB

Obzirom na okolnosti i krizu uzrokovanu pandemijom Covida 19, iz poslovnih krugova Jadrolinije stižu vijesti kako su prilagodili poslovanje na krizni način upravljanja, i to s tri ključne aktivnosti. Naime, radi se na očuvanju zdravlja djelatnika i korisnika usluga te se poduzimaju sve mjere prema uputama Stožera za civilnu zaštitu. Uz to, cilj je osigurati operativni kontinuitet poslovanja, kao i financijsku stabilnost, solventnost i likvidnost. Jadrolinija je usvojila krizni, reducirani plan poslovanja, obustavljene su sve aktivnosti koje nisu nužne za operativno funkcioniranje te se neprekidno poduzimaju radnje vezane uz osiguranje dodatnih izvora financiranja.

Iz Jadrolinije također naglašavaju da sustavno provode sve mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite, uključujući i obvezu nošenja zaštitnih maski, a koja se primjenjuje od 25. lipnja 2020. Dakle, svi putnici na brodovima domaćeg brodara obvezni su tijekom putovanja nositi medicinske maske.

Najavljena je i ponovna uspostava prometa na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona – Zadar početkom mjeseca kolovoza 2020. obzirom na očekivanja u pojačanu aktivnost na turističkom tržištu Italije i potražnju talijanskih putnika, ali  ovisno i o razvoju situacije s epidemijom Covid-19.

Osim toga, iz Jadrolinije navode da tijekom ove godine uvode u flotu tri novonabavljena broda, i to: brod “Ugljan” na liniji Zadar – Preko koji je već zaplovio početkom srpnja 2020., zatim trajekt “Faros” se očekuje u prometu početkom kolovoza kada će preuzeti liniju Split – Hvar, a brod “Lošinj” je u brodogradilištu u fazi pripreme i nužnog opremanja, kako bi ispunio propise za dobivanje svjedožbe i mogao započeti s plovidbom. Nadalje, od 29. svibnja 2020. na svim trajektnim linijama primjenjuju se izvansezonske cijene, a za brodske i brzobrodske linije sezonske cijene.

Da podsjetimo, Jadrolinija zbog epidemije Covid-19 nije plovila u punom opsegu svog reda plovidbe ali je prihvatila preporuku resornog ministarstva i uz suglasnost Agencije za obalni linijski promet zadržala izvansezonske cijene.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon