OLIVER – JADROLINIJA NAZVALA TRAJEKT PREMA IMENU GLAZBENIKA DRAGOJEVIĆA

Tekst: Panopticum

Foto: Jadrolinija

Novonabavljeni trajekt Jadrolinije ranije nazvan „Vela Luka“, koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, ima novo ime – „Oliver“. Do ove je promjene došlo nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji je od strane Jadrolinije razmotren i prihvaćen.

Trajekt „Oliver“ održavat će državnu trajektnu liniju Split – Vela Luka – Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića. Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive. Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio.

Trajekt „Oliver“ uključit će se u liniju do sezone 2024. a u Jadroliniji vjeruju da će osim svojim maritimnim sposobnostima, koje će podignuti kvalitetu usluge na liniji, putnike svakoga dana ispunjavati ponosom i sjećanjima na Olivera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon