JADRANKA KOSOR OTPUTOVALA U NEW YORK NA UN SKUP BIVŠIH ŠEFOVA DRŽAVA I VLADA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Twitter / JK

Bivša premijerka Republike Hrvatske i desna ruka osuđenog dr. Ive Sanadera, gospođa Jadranka Kosor otputovala je jučer u New York, jer će u srijedu, 25. rujna 2019. godine, prisustvovati svečanoj večeri gdje je pozvana na skup bivših predsjednika i premijera u sjedištu UN-a. Kako je vidljivo iz priložene fotografije bivša premijerka je nabacila novi image s naglaskom na dizajnirane naočale koje neobično podsjećaju na stil Andy Warhola. Slučajno ili ne, na istom skupu i na prigodnoj večeri bit će i Kolinda Grabar-Kitarović, koja će ujedno i predsjedati “Vijećem žena – svjetskih vođa” koje okuplja 75 bivših i sadašnjih predsjednica i premijerki. Kako se neslužbeno može saznati, trenutno je u cijelom svijetu na vlasti samo njih jedanaest. Naime, običaj je UN-a da se bivšima premijerima i premijerkama pridruže i aktualni šefovi vlada i država, i to u trenucima kad se ionako već nalaze u New Yorku na zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Inače, u Uredu predsjednice RH prije odlaska KGK na njenu jesensku američku turnjeju odgovorili su na novinarsko pitanje tijekom konferencije za medije kako misle da na tom skupu u UN-u neće biti bivša premijerka Jadranka Kosor.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon