JABLANAC U ZAVRŠNICI PRIPREMA ZA NADOLAZEĆU LJETNU TURISTIČKU SEZONU

Tekst: Panopticum

Foto: Tunera

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je na temelju Javnog poziva za sufinanciranje projekata s ciljem utvrđivanja i provedbe granicama utvrđenog pomorskog dobra u 2023. godini te temeljem Odluke o dodijeli bespovratnih proračunskih sredstava, osiguralo Gradu Senju 300 tisuća eura potpore za nastavak projekta “Kupalište Banja – Sanacija i obnova postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša u Jablancu”. Radovi obuhvaćaju sanaciju i obnovu postojeće zgrade kupališta i dijela pripadajućeg okoliša te obalnog zida. Također će se obnoviti i tri kabine na sjeverozapadu i tri kabine na jugoistoku, a ostale kabine se oblikuju u niše sa sjedalicama.

Ukupna vrijednost radova na uređenju i sanaciji kupališta Banja iznosi 528 tisuća eura, a Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Vodogradnja Rijeka d.o.o., potpisan je u listopadu 2022. godine. Ministarstvo je za ovaj projekt izdvojilo iznos od 66 tisuća eura u 2022. godini, dok je Ličko-senjska županija, kao partner u 2022. godini, osigurala 53 tisuće eura.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz godine u godinu prepoznaje značaj ulaganja u uređenje luka i kupališta na području cijelog Jadrana, a ova ulaganja u Jablancu svakako će se vrlo dobro odraziti na kvalitetu života građana, što će se posebno odraziti u nadolazećoj turističkoj sezoni.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon