JA BIH TREBALA ISPITATI ŠTETOČINU MLADENA BAJIĆA ZA ČIN VELEIZDAJE S INOM A NE NEUKI GRMOJA, TROSKOT, MILETIĆ ILI BENČIĆKA – OTVORENO PISMO VESNE BALENOVIĆ

Tekst: Vesna Balenović

Foto: J. Novaković

Glavni svjedok propasti prevažne INA-e je naš doživotni Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Štitio je kriminal u INA-i punih 20 godina, taman toliko koliko ja i moja obitelj krvarimo. Iz Splita je došao 2002. i odmah me pozvao da mu 5 i pol sati elaboriram sve što znam o INA-i. Da ga sve naučim! Tako dobro naoružan s mojim argumentima, počeo je ucjenjivati Slavka Linića, predsjednika NO INE, koji je ujedno bio potpredsjednik Vlade Ivice Račana i minisar financija. Počeo je ucjenjivati i INA-u koju je vodio i njom upavljao zet moćne HNS-ove peruške Savke Dapčević Kučar, nesposobni i rasipni Tomislav Dragičević.  Obojica prvo i drugo optuženi u mojoj odlično argumentiranoj kaznenoj prijavi predanoj Dorh- u 9. 5. 2001. Umjesto da me je zaštitio, naš Mladen vjerojatno onako žedan i gladan novca i moći, dogovorio se i istrgovao s prebogatom INA-om. Imao je savršen ulov i monetu za potkusurivanje, mene Vesnu Balenović! Samnom je utržio da bude doživotni glavni državni odvjetnik, te da pokriva sav kriminal u INA-i do danas. Dozvolio je da ta dva “zgubidana ” neprocesuirana Slavko Linić i Tomislav Dragičević prodaju INA-u, a mene tuže za klevete i duševne boli 153 puta u 12 sudskih sporova. Čak i 60 dana zatvora su mi dosudili zbog uvrede i klevete takvih lopovskih veličina.

Odmah s otkazom 2001. ukinuli su mi i plaću koju sam morala dobivati do okončanja sudskih sporova. Tim lopinama je Mladen Bajić omogućio da me svaki tuži za klevetu i duševne boli i da platim svakom po 200.000 kuna dakle 400.000 kn! Taj Mladen Bajić je mene natjerao da prodam stan, jedino što sam imala i da s dvoje djece lutam 4 puta po bespućima podstanarskih stanova i trpim teror surovih gazdarica kad nisam imala na vrijeme za platiti 400 eura stanarine.

Baš bi bilo lijepo da umjesto Nikole Grmoje, eto ja Vaša Vesna Balenović kao prava šiba i grom ispitujem i otplićem kriminal u INA-i. Ja bih unijela i dušu i srce i znanje i struku. Sve bi praskalo kao prskalice na “Badnju veče”. Ali ne! Mladi i neuki Nikola Grmoja, Troskot, Miletić, Benčić…, to žezlo na žalost imaju u svojim rukama. Pitanje hoće li im gazde uopće dozvoliti da me pozovu kao svjedoka.

Ako me i pozovu pitanje koliko će me puta prekidati i ometati u izlaganju. Ja bih sama morala zbilja javno pred 4 milijuna građana na Trgu bana Jelačića s velikim ekranom da me svi jako dobro vide i čuju, ispitati štetočinu Mladena Bajića za čin veleizdaje s INA-om koji je učinio Hrvatskoj. To bi bilo pošteno i jedino pravedno da se učini. Ja bih mu bila jedini učitelj, mučitelj i pravedan sudac!

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon