IZRAELSKI PREMIJER BENNETT U POVIJESNOM POSJETU EMIRATIMA

Tekst: Leon Glembay

Foto: Ofir Gendelman

Izraelski premijer Naftali Bennett je u nedjelju, 12. prosinca 2021. doputovao u službeni posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Slučajno ili ne, Emirati nisu objavili nikakvo službeno priopćenje, a mediji nisu izvještavali o posjetu niti su bili pozvani u zračnu luku u prigodi dolaska izraelskog premijera. Naime, ovo je prvi službeni posjet jednog izraelskog premijera zemlji UAE-a smještenoj u Perzijskom zaljevu koja je 2020. godine normalizirala veze sa židovskom državom. Izraelskog premijera Bennetta je dočekao u zračnoj luci Abu Dabija ministar vanjskih poslova Emirata Abdallah ben Zayed.

Za razliku od medijske tišine domaćina, iz ureda Naftalija Bennetta priopćeno je kako premijer Izraela planira razgovarati s vladarom Emirata, prijestolonasljednikom Abu Dabija, šeikom Mohammedom ben Zayedom, o budućem jačanju veza dviju zemalja te o gospodarskoj i o regionalnoj suradnji koja pridonosi bogatstvu, napretku i učvršćivanju stabilnosti između Izraela i Emirata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon