IZLOŽBA ZOLTANA NOVAKA “SVIJET BEZ MJERE” U MSU

Tekst: D. S. / MSU

Foto: Galerija Kaptol

U MSU u Zagrebu, u subotu, 9. veljače 2019. u 19 sati otvara se izložba pod nazivom “Svijet bez mjere” Zoltana Novaka, jednog od najvažnijih slikara srednje generacije. Kustosica izložbe je Snježana Pintarić.

Zoltan Novak će se u Muzeju suvremene umjetnosti predstavit s najnovijim nizom od tridesetak slika velikih formata u kojem donosi slike iz društveno-političke zbilje. U svojim novim radovima tematizira dnevna događanja u svojoj neposrednoj blizini i okruženju, te njihove društvene i etičke implikacije. Njegova umjetnost izvrstan je odraz burne i intenzivne stvarnosti koja ga okružuje, a njegove slike i kompozicijska struktura velikih platna višeslojna je i kompleksna.

Ovim ciklusom Novak donosi neka nova tematska i koloristička rješenja, čime dokazuje sklonost eksperimentu i potvrđuje svoju aktualnost unutar najnovijih kretanja na području suvremenog slikarstva. Njegovo slikarstvo dokaz je da i danas, u poplavi bezbrojnih vizualnih atrakcija kojima smo okruženi, ono može biti drugačije, intenzivno, svježe, uzbudljivo i poticajno za sve nas.

Zoltan Novak rođen je 1963. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1989. godine. Od tada do danas priredio je niz izložbi i sudjelovao na mnogim likovnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Djela mu se nalaze u mnogim privatnim i javnim zbirkama: Moderna galerija u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej grada Vukovara, Gradski muzej Virovitica i Zbirka Faggian u Puli. Živi i radi u Zagrebu kao profesor slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti.

Nakon svečanog otvorenja predviđen je glazbeni program s nastupom Oridano Gypsy Jazz Banda s početkom u 19.45 sati.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon