IZLOŽBA “ZAGREB NA KOTAČIMA” USKORO ZATVARA VRATA

Tekst: B. D.

Foto: MGZ

Povodom obilježavanja 115. obljetnice postojanja prvog hrvatskog automobilističkog kluba u Muzeju grada Zagreba  još nekoliko dana traje izložba pod naslovom “Zagreb na kotačima”. Na izložbi koja je otvorena do 23. svibnja 2021. predstavljen je Zagreb s početka 20. stoljeća. Organizatori izložbe su Muzej grada Zagreba i Udruga Starodobnih automobila – Muzej Ferdinand Budicki. Autor izložbe je Valentino Valjak a koordinatorica izložbe  Vesna Leiner.

Osim što je u dvorištu Muzeja izloženo nekoliko primjeraka automobila iz tog doba, na izložbi su prezentirane i brojne memorabilije i artefakti: knjige, katalozi, prospekti, novine, novinski isječci, vozačke dozvole, medalje, pehari, značke, motocikli i bicikli. Izložene su i originalne igračke – dječji automobili na pedale i auto modeli iz razdoblja 1940. – 1960., benzinske crpke, bista Ferdinanda Budickog, lutke s originalnom odjećom s automobilističkih utrka tog vremena – kaciga, rukavica i drugo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon