IZLOŽBA UZVODNO KUPOM SISAČKIH SLIKARA U SLAVINOM OZLJU

Tekst: B. D.

Foto: SULIKUM

U nadolazećem mjesecu jedne od najznačajnijih hrvatskih likovih umjetnica, slikarice Slave Raškaj iz Ozlja, gdje je i dalje prisutan njen akvarelistički umjetnički i stvaralački duh, u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj u subotu, 15. veljače u 2020. s početkom u 18 sati otvara se izložba Sisačke udruge likovnih umjetnika SULIKUM pod nazivom „Uzvodno Kupom“. Riječ je o izložbi koja predstavlja zajednički prirodni i povijesni svijet gradova Ozlja i Siska na rijeci Kupi oblikovanih u 42 umjetnička rada članova udruge SULIKUM. Izložbom dominiraju cvjetni, sakralni i pejzažni motivi s ponekim modernističkim iskorakom, a simbolizirajući snagu, bistrinu i moć rijeke Kupe koja povezuje gradove Sisak i Ozalj. Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka 2020. godine.

Popis autora izložbe “Uzvodno Kupom”:
1. Bartolin Sanja
2. Božić Nena
3. Bunjevac Mark Antonio
4. Ceković Branko
5. Dadović Đurđica
6. Gotal dalibor
7. Ivanković Mira
8. Lazić Dubravka
9. Karajčić Mirjana
10. Klaić Ružica
11. Klasnić Zlatko
12. Maraković Mladen
13. Mikloš Zlatko
14. Milatović Ivan
15. Opačić Davor
16. Penezić Gordana
17. Periček Ante
18. Pujić Anto
19. Radmanović jovo
20. Šalić Edina
21. Škofač Božidar
22. Štajduhar Jadranka

Udruga SULIKUM djeluje 27 godina, broji 25 članova. Brojne pojedinačne i skupne izložbe, likovne kolonije, aukcije i donacije postavile su ih kao vidljive nositelje kulture Grada Siska. Uz likovnu aktivnost institucionalno školovanih slikara i skulptora, u udruzi djeluju i slikari i skulptori samouci.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon