IZLOŽBA TONIJA MEŠTROVIĆA U RIJEČKOM KORTILU

Tekst: A. B.

Foto: HKD

Galerija Kortil otvorenjem multikanalne zvučne instalacije pod nazivom „Like a women soul“ autora Tonija Meštrovića završava svoju ovogodišnju izložbenu sezonu. Izložba se otvara u ponedjeljak 21. prosinca 2020.  a moći će se pogledati i poslušati do 5. siječnja 2021. godine.

Zvučna instalacija Tonija Meštrovića nastala je kao svojevrsni nastavak ranijeg rada Abyssos iz 2004. godine.  Naime, autor zvučnu kompoziciju reproducira kroz 12 standardnih zvučnika, 1 subwoofer te 6 usmjerenih zvučnika što je sveukupno 19 audio kanala postavljenih u kružnoj formaciji imerzivne surround instalacije u prostoru.

Toni Meštrović multimedijski je umjetnik koji najčešće djeluje u formi video i zvučnih instalacija. Nakon završene Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, zbog interesa za elektronske audiovizualne medije svoje obrazovanje nastavlja na International Sommerakademie für Bildende Kunst u Salzburgu te na poslijediplomskom studiju Medienkunst na Kunsthochschule für Medien u Kölnu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon