IZLOŽBA „SVIJET SOLI“ U MKN

Tekst: Panopticum

Foto: MKN

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u Muzeju krapinskih neandertalaca biti će otvorena izložba „Svijet soli“ dana 1. svibnja 2019. godine u 18 sati. Izložba govori o eksploataciji, proizvodnji i povijesnoj važnosti prvenstveno kuhinjske soli (halita), ali je poseban naglasak stavljen i na druge vrste soli koje se koriste u različitim granama industrije i našoj svakodnevnici.

Na izložbi će biti prikazano više od stotinjak atraktivnih minerala iz svih dijelova svijeta  – Brazil, Kina, Australija, Velika Britanija, Kanda, Češka i SAD, te naglašena njihova upotreba u svakodnevnom životu. Cilj izložbe jest podizanje svijesti o zaštiti, ali i pravilnom korištenju resursa koje nam priroda daje, a često puta se radi o neobnovljivim prirodnim bogatstvima.

Građu za potrebe izložbe ustupili su Geološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Solana Nin, Državni arhiv Dubrovnik, Dvorac Veliki Tabor, Hrvatski prirodoslovni muzej te privatni kolekcionari. Autor izložbe je Jurica Sabol, a izložba ostaje otvorena do 1. srpnja 2019.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon