IZLOŽBA PRIJELAZ/PASSAGGIO/THE PASSAGE U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: Ana Bernard

Foto: Hrvatski kulturni dom

U srijedu, 15. veljače 2023. u riječkoj Galeriji Kortil se otvara izložba pod nazivom “Prijelaz / Passaggio / The Passage”, nastala u suradnji s kolektivom Žene ženama. “Prijelaz” je zbirka memorijalnih portreta izrađenih od crvenog i crnog konca na botanički obojanoj tkanini koji čine spomen-platno posvećeno umrlima u ime granica. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka 2023. godine uz slobodan ulaz.

Podsjetimo, kolektiv Žene ženama okuplja žene koje žele da im Hrvatska postane dom sa ženama kojima Hrvatska već je dom, kroz angažiranu umjetnost za poboljšavanje dobrobiti, osnaživanje i olakšavanje integracije svih žena u stalno razvijajuće zajednice. Od 2016. godine, kolektiv Žene ženama je ključni dio programa Bez Granica udruge Živi Atelje DK. Na radionicama, okupljanjima, izletima i javnim angažmanima, ovaj projekt, i kroz njega naučene vještine, osnažuju sudionice društveno, terapijski i ekonomski. Navedenim projektima žene grade mrežu podrške i zajedničkih vrijednosti uzajamnog razumijevanja, tolerancije i poticanja različitosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon