IZLOŽBA OBLICI VREMENA I KRONOTOPIJE U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: HKD

U utorak, 2. ožujka 2021. u riječkoj galeriji Kortil se otvara izložba Oblici vremena i kronotopije kojom će se predstaviti dvije umjetnice – Maja Gjajić uz kuriranje povjesničarke umjetnosti Maje Flajsig. U sklopu izložbe bit će organizirane i subotnje radionice za djecu.

Podsjetimo, autorice su, uz mentorstvo svojih profesora, pobjednice prošlogodišnjeg natječaja nacionalnog programa A4. Nakon izložbe u Galeriji umjetnina u Splitu, izložba stiže u Rijeku, a potom slijede Zagreb i Osijek. Riječka Galerija Kortil svake godine odabire tandem sastavljen od mladog umjetnika i povjesničara umjetnosti te organizira izložbe u  četiri grada koja u sklopu svojih sveučilišta imaju studijske programe povijesti umjetnosti i likovnih akademija. A4 na taj način podržava i potiče aktivnost studenata i stjecanje novih kompetencija kroz praktično iskustvo.

Autorice izlažu radove nastale tijekom posljednje dvije godine, a izvodile su ih na brojnim putovanjima in situ. Kako ističu autorice, na taj način nova iskustva različitih vremena i prostora prožimaju umjetničke vrste poput putopisa i fotografskih serija.

Radno vrijeme galerije Kortil je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon