IZLOŽBA “OBLAK” TIHANE KARLOVIĆ U GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. S.

Foto: GZ

U četvrtak 21. studenoga u 19 sati u Galeriji ZILIK otvara se samostalna izložba Tihane Karlović pod nazivom “Oblak”. O izložbi će govoriti izbornica ZILIK-a Sonja Švec Španjol, a izložbu će otvoriti ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor Nataša Horvat.
Riječ je o posljednjoj izložbi u ciklusu izložbi akademskih umjetnica koje su održale likovne radionice za djecu u sklopu 46. ZILIK-a.

Na samostalnoj izložbi u Galeriji ZILIK Tihana Karlović predstavit će se izborom crteža, grafika i umjetničkih knjiga objedinjenih pod nazivom “Oblak”. Sve ono nematerijalno, duhovno i inspirativno u ljudskom biću Tihana Karlović bilježi kroz transparentno, fluidno, eterično, transformirajuće i kontemplativno u prirodi. Promjenjiva, nejasna i poprilično neodređena priroda oblaka simbol je preobrazbe viđene ne samo u jednom od njegovih izraza, već u samom postojanju. Polazeći od crteža koji se ponekad razvija u mediju grafike ili umjetničke knjige Tihana Karlović svoje istraživanje bazira na odrazu prirode koja izravno korespondira s njezinim osobnim iskustvom. Bilježeći duhovno u likovnome Tihana Karlović oblikuje akromatske crteže tušem i perom.

Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. Diplomirala je 2010. godine na  KBF-u u Zagrebu, područnom studiju Teologiji u Rijeci s temom „Umjetnost i duhovnost“, a 2011.  godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjeru Likovna pedagogija. 2014. godine završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu.

Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za svoj rad dobila više zahvala i priznanja. Bavi se intimnom problemima stvaralaštva, a izražava se u tradicionalnim grafičkim  tehnikama, crtežu i oblikovanju umjetničkih knjiga-objekata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon