IZLOŽBA NINE ĐURĐEVIĆ U GALERIJI KRANJČAR

Tekst: K. Iveta

Foto: GK

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar od 18. ožujka do 10. travnja 2021. bit će postavljena izložba “ODLUČNA”, novi projekt umjetnice Nine Đurđević koji tematizira suicid. Kroz jezik umjetnosti ovaj se projekt bavi tabuiziranom temom suvremenog društva. Cilj je, između ostalog, osvijestiti kako se suicidalne misli, time i sam čin, ne događa nekome drugome negdje drugdje već je dio cjelokupnog društva te kako je podrška i destigmatizacija neophodna za zdraviji razvoj društva.

Izložbu čini devet portreta i 2 autoportreta velikog formata, jednako toliko popratnih tekstova, audio uradak te 300-tinjak fotografija manjeg formata koje su projicirane na zid. Kustosica izložbe je Iva Prosoli, a producentica Vanda Volić.

Osim što se izložba Nine Đurđević naslanja na njezino dugogodišnje istraživanje teme autoportreta, ona je istovremeno društveno odgovorna i osim što ukazuje na sve veći problem, kroz popratni govorni program izložbe uključit će i aktivno sudjelovanje stručnjaka i zainteresirane publike putem okruglog stola koji će biti održan tijekom trajanja izložbe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon