IZLOŽBA MARKA ŠOŠIĆA „18+“ NA ART ZAGREBU 2021.

Tekst: F. Jurković

Foto: AZ

Na ovogodišnjem Art Zagrebu koji će se održati od 15. do 18. rujna 2021. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, izložbom pod nazivom „18+“ široj likovnoj publici predstavit će se slikar Marko Šošić iz Osijeka.

Šošić se predstavlja s dvanaest ulja na platnu naslikanima od početka izolacije izazvane pandemijom koronavirusa a izolacija mu je kao autoru dala vrijeme za introspekciju pa je emocije slikao konsekutivno svaki dan. Nastalim radovima autor predstavlja intimne prikaze ljudi i još intimnije trenutake najdubljih samoća, odsutnosti, čeznuća, naizgled ogrnutih u erotičnost i njenu vizualnu egzibiciju. Dio radova koji će biti izloženi na ovogodišnjem Art Zagrebu, predstavljen je u vukovarskoj galeriji „Oranžerija“.

Marko Šošić je docent na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Rođen je 1975. u Vinkovcima, 2015. godine doktorirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu a od 2006. godine je član HDLU u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon