IZLOŽBA MARINE FERNEŽIR U GALERIJI GRADA KRAPINE POSVEĆENA GRADOVIMA EUROPE

Tekst: S. Švec Španjol

Foto: GGK

Otvorenje samostalne izložbe Hommage gradovima Europe” akademske umjetnice Marine Fernežir održati će se u ponedjeljak 6. svibnja 2024. u Galeriji grada Krapine. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2024. godine.

Izložbom će se Marina Fernežir predstavit široj publici nizom slika različitih formata izvedenih u kombiniranim tehnikama. Naime, nit poveznica među njenim recentnim likovnim djelima je bogata ekspresija kontinuirano prisutnog snažnog kolorita te posve individualan pristup interpretaciji svakog pojedinog grada EU.

Kao magistra konzerviranja i restauriranja Marina Fernežir čuva, njeguje i vodi brigu o našoj kulturnoj i umjetničkoj baštini te civilizacijskim tekovima, dok iz pozicije slikarice slavi bogatstvo, ljepotu i raznolikost europskih gradova kroz likovne izražajne mogućnosti. Stečeno znanje i vještina stvaranja, uz poštivanje povijesti i tradicije, omogućuju umjetnici slobodu istraživanja kroz nove pristupe slikarskom izrazu. Kao što sama autorica kaže, slikajući svijet stvarne imaginacije ona pokazuje neminovne promjene, nadogradnju iskustva i poznanstva te kreiranje nekih novih spoznaja.

Marina Fernežir je rođena je 10. rujna 1984. u Zagrebu. Diplomirala je 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, smjer slikarstvo. Izlagala je samostalno u nekoliko renomiranih galerija te sudjelovala u više grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika), HDLU-a (Hrvatska udruga likovnih umjetnika), IIC-a (Međunarodni institut za zaštitu povijesnih i umjetničkih djela – Hrvatska grupa), KRUG-a (Hrvatska udruga poslovnih žena) i Croatian Women’s Network-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon