IZLOŽBA MAKA HUBJERA I BOŽE DOMAZETA U GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto : M. H.

Izložbom pod naslovom “U sjeni” Maka Hubjera i Bože Domazeta Galerija Kortil programski otvara sljedeću, 2022. godinu. Ova izložba koja se otvara 13. prosinca 2021. nagrađeni je projekt 4. izdanja natječaja A4 iz 2021. godine koji spaja studente diplomskih studija umjetničkih akademija i studija povijesti umjetnosti u Hrvatskoj, a ostaje otvorena do 8. siječnja 2022. godine.

Primjerice, radovi Maka Hubjera potaknuti su fenomenima ideoloških uplitanja u javni prostor. U dvije video instalacije autor se fokusira na sjenu spomenika propitujući njezinu zbiljsku i simboličku narav. Naime, instalacije prikazuju proces čišćenja sjene spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u dva najveća hrvatska grada – Zagrebu i Splitu.

Radno vrijeme Galerije Kortil je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, ulaz je slobodan. Galerija će biti zatvorena 24. i 25. te 31. prosinca 2021. kao i 1. i 6. siječnja 2022. godine. Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon