IZLOŽBA LJUDSKE ANATOMIJE U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

Tekst: M. Š.

Foto/Video: GKD

Izložba ljudske anatomije pod naslovom “Bodies 2.0.– Veličanstveni svemir u nama”, otvara se u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 8. travnja 2021. Edukativna izložba koja otkriva sve tajne ljudskog tijela i koja nam na vrlo jasan i nedvosmislen način prikazuje kako čovjek zapravo funkcionira ostaje otvorena do 20. lipnja 2021. godine.

Izložba prezentira pravu ljudsku anatomiju kolekcijom od 15 cjelovitih ljudskih tijela i oko 200 organa kako bi nam pokazala koliko je čovjek savršen, a ujedno i kompleksan stroj. “BODIES 2.0 – Svemir u nama” znanstvena je i obrazovna izložba koja zainteresiranima predstavlja oko 200 pripremljenih organa i cijelih tijela koja su sačuvana takozvanim postupkom “plastinacije”. Uz pomoć izložbe stječemo uvid pod kožu, otkrivajući strukturu i složenost vlastitog tijela. Činjenica da se radi o pravim ljudskim tijelima koji su izloženi može izazvati određenu skepsu kod pojedinaca, no ovu je izložbu do sada vidjelo preko 25 milijuna ljudi diljem svijeta. Za razliku od imitacija ljudskog tijela kroz oko umjetnika, ova izložba predstavlja ljudska tijela baš kakva jesu: zdrava ili s oštećenjima uslijed bolesti ili načina života.

Radi epidemioloških mjera, uvedena su nova pravila posjete muzeju pa će se ulaznice prodavati prema danu i satu u kojem je jedino moguće posjetiti izložbu. Ujedno, poštujući sve mjere sigurnosti i očuvanja zdravlja svih posjetitelja, osigurani su dezinficijensi za ruke i ulaz pod maskama je obavezan.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon