IZLOŽBA „KRHOTINE STAKLA“ TETJANE MASLYK U SESVETSKOJ GALERIJI ZIP

Tekst: Andreja Marcetić

Foto: UŠRIDRRH

U galeriji ZIP Sesvete, u ponedjeljak 28. kolovoza 2023. godine otvara se izložba pod nazivom “Krhotine stakla – sjećanja” ukrajinske akademske slikarice Tetjane Maslyk.

Tetjana Maslyk, umjetnica čija djela prenose duboka osjećanja i sjećanja, pripremila je kolekciju slika koje zrače emocijama, nudeći razmišljanja o prolaznosti vremena, fragilnosti uspomena i ljepoti koja se krije u lomljenju staklenih komadića. Izložba će prezentirati ne samo estetiku umjetničkih djela Tetiane Maslyk već i duboku ljudsku dimenziju.

Izložbu će popratiti umjetnički nastup ansambla Ukrajinske zajednice Grada Zagreba koji će dodatno povezati izložbu s kulturom i tradicijom Ukrajine, doprinoseći šarolikosti i raznolikosti umjetničkog programa. Organizatori izložbe također će ugostiti predstavnike ukrajinskih udruga, Vijeća Gradske četvrti Sesvete i izaslanike Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj, čime će biti naglašena važnost ove izložbe u međunarodnom kontekstu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon