IZLOŽBA “IZ DRUGOG KUTA” AUTORICA TANJE DABO, LETRICIJE LINARDIĆ I MAJE ROŽMAN U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: A. B.

Foto: HKD

U petak, 3. studenog 2023. riječka galerija Kortil otvara svoju pretposljednju izložbu u ovoj godini pod nazivom ”Iz drugog kuta” autorica Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman. Izložba ostaje otvorena do 28. studenog 2023., a može se posjetiti uz slobodan ulaz.

Tri autorice više od deset godina zajednički razrađuju tematski slične umjetničke koncepte koji se često susreću u njihovu radu. Sve tri propituju sebe kroz društveni kontekst pojedinca u zajednici, istražuju grafiku u proširenom mediju te imaju sličan odnos prema umjetničkom radu i stvaranju.

Na riječkoj izložbi autorice prikazuju najnovije radove kritizirajući, propitujući i naglašavajući devijantne pojave koje svi kao pojedinci vidimo, osjećamo i živimo, a pritom koristeći metaforu i simboliku u različitim medijima (video, performans, grafike, instalacije, knjige, fotografije).

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon