IZLOŽBA IVANA MIHALJEVIĆA U FOTOGALERIJI KULTURNOG CENTRA DUBRAVA

Tekst: B. D.

Foto: NS Dubrava

U Fotogaleriji Kulturnog centra Dubrava u ponedjeljak, 22. veljače 2021. otvara se izložba Ivana Mihaljevića pod nazivom “Izvan okvira”. Otvorenje izložbe održat će se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Ulaz je slobodan. Izložba ostaje otvorena do 18. ožujka 2021., svakim radnim danom od 10 do 20 sati.

Fotograf i videoumjetnik Ivan Mihaljević u seriji portretnih studija donosi nove i drugačije izražajne portrete likova s margine društva, u potpunosti ‘izvan okvira’, a opet estetski i kompozicijski visoko stilizirano prikazane. Osim toga, Mihaljević sa svojim foto-portretima stvara zapaženu psihosocijalnu studiju iz koje možemo mnogo toga metaforički zaključiti o našem društvu – ali i medijima.

Ivan Mihaljević se od mladih dana zanima za vizualno stvaralaštvo. Tijekom srednje škole zamjenjuje violinu fotoaparatom i kamerom. Već s petnaest godina vodi i prve filmske radionice, a njegove fotografije objavljivane su u raznim časopisima i na portalima. Uz fotografiju, veliki interes iskazuje i za video. Njegov prvi kratki film „Donne“ prikazan je na filmskom festivalu u Indiji, a film „Imagine“, prema pjesmi Johna Lennona, dobio je pohvalu Palestinskog filmskog saveza za promicanje ljudskih prava. Uz to, oblikovao je sliku i realizirao niz prijenosa koncerata klasične i pop glazbe.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon