IZLOŽBA “FOUR SEASONS OF CZECH CULTURE” U ARHELOŠKOM MUZEJU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: P. H.

Zajednička izložba u sklopu kulturnog programa Four Sesons of Czech culture – “Zamrznuta ljepota”, umjetnika Ane Horvat, Alane Kajfež i Petra Hranuellija otvorit će se u utorak, 12. studenog 2019. u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Naime, istaknuti hrvatski umjetnici povezuju Hrvatsku i Češku te kulturu i umjetnost kroz skulpture u staklu.

Ana Horvat akademska kiparica kroz svoje radove povezuje pivo i staklo, dva značajne proizvode po kojima je Češka poznata u svijetu. Kod izrade svojih radova koristi materijale i tehnike iz obiju zemalja dok akademska kiparica Alana Kajfež radi skulpture torza u staklu inspirirane upravo izvorima vode iz grada Karlovy Vary, te skulpture ljudskih figura koje se u plitkom reljefu naziru ispod staklenih plašteva. Petar Hranuelli hrvatski je kipar koji već duži niz vremena radi skulpture upravo u češkom staklu te želi materijalom i načinom obrade povezati te dvije države.

Izložba ostaje otvorena do 23. studenoga 2019. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon