IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SARE PUKANIĆ U VELIKOGORIČKOJ GALERIJI GALŽENICA

Tekst: L. Glembay

Foto: Nacional

U sklopu Noći muzeja u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici otvara se u petak, 28. siječnja 2022. izložba fotografija Sare Pukanić pod nostalgičnim nazivom “Toga su dana svi u kući bili sretni”. Na izložbi će biti predstavljene tri serije analognih fotografija koje obilježavaju intimistički pristup obiteljskom naslijeđu, sjećanju na preminule članove obitelji i ispitivanju fragmentarnosti vlastita identiteta. Svaka je serija jedan dio priče o gubitku, bliskosti, nedovršenosti i čežnji, ali u cjelini funkcioniraju kao prolog za budućnost. U sklopu izložbe autorica će predstaviti serije fotografija ”Jedna za dušu” (2019.), ”Roza” (2020.) i ”Oni i ja” (2021.), a u popratnom programu održat će se i razgovor s umjetnicom.

Kustosica izložbe je Valentina Ćurković, a izložba ostaje otvorena do 4. ožujka 2022.godine. Sara Pukanić je studentica diplomskog studija fotografije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Podsjetimo, Sara Pukanić je kćer Ive Pukanića, velikogoričkog fotografa, novinara, publiciste i nakladnika koji je smrtno stradao u terorističkom napadu 2008. godine u centru Zagreba. U to vrijeme kći Sara je bila djevojčica, koja je odrastala uz oca novinara, ali i nekadašnjeg fotografa s kojim se tijekom odrastanja rodila ljubav za fotografijom.

Galerija Galženica neprofitna je galerija koja djeluje u okviru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Osnovana je 1980. godine i od tada kontinuirano – isprva kao jedna od zagrebačkih galerija suvremene umjetnosti, a nakon osamostaljenja Velike Gorice, kao jedina velikogorička galerija toga tipa – prati, promiče i producira suvremenu umjetnost.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon