IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MARE MILIN “ŽIVOT/LIFE” U STAROJ JEZGRI MAKARSKE

Tekst:  Ana P. Gojanović

Foto: Rikardo Škorlić

Hrvatska fotografkinja Mare Milin snimila je portrete desetero Makarana te ih fotoizložbom pod nazivom „Život/Life‟ izložila u javnom prostoru – na pročeljima kuća u kalama koje na taj način postaju mjesto susreta lokalnog stanovništa, turista i prolaznika. Izložba zamišljena kao projekt Maestrale će se moći razgledati do kraja ovogodišnjeg ljeta. Projekt Maestrale je novi vjetar skrivene Makarske, koji nudi poseban doživljaj grada kroz oživljavanje kulturne baštine i šarma dalmatinskih kala na interaktivan način i podsjeća na neke izgubljene vrijednosti kako bi potaknuo osjećaj lakoće življenja karakterističan za mediteransko podneblje kojem Makarska pripada.

Motivi na fotografijama ljudi su koji simboliziraju život Makarske, a ciklusom izložbi pod nazivom „Život/Life‟ planira se u nekoliko godina učiniti Makarane vidljivima i na takav način ispisati posvetu onima koji svojim radom i životom u Makarskoj čine grad i utječu na živote svojih sugrađana.

Nositelj umjetničkog dijela projekta fotoizložbe „Život/Life‟ makarska je udruga Foton, koja se bavi promocijom umjetnosti fotografije i njezinih autora.  Projekte od velikog značaja za lokalnu zajednicu teško je provesti bez razumijevanja njihove važnosti i potpore institucija, a zatim i kvalitetne međusobne koordinacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon