IZLOŽBA EMANUELE LEKIĆ U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

Tekst: A. Bernard

Foto: J. Vuglač

U nizu ovogodišnjih samostalnih programa u riječkoj galeriji Kortil, slijedi izložba pod nazivom Noćna smjena mlade autorice Emanuele Lekić koja će se moći posjetiti od 14. do 29. svibnja 2021. godine.

Autorica za motive uzima prepoznatljive gradske lokalitete koje pamtimo kao mjesta okupljanja i druženja. Likovni radovi na izložbi Noćna smjena ukazuju na posljedice izoliranosti pojedinca od svojeg kolektiva, a koje odlikuju tjeskobnost, anksioznost i strah. Premda realistični, ovi motivi bivaju obojeni začudnošću koja dodatno šokira i intrigira gledatelja. Izložba predstavlja seriju novih slika nastalih nakon završetka Akademije i autoričin je prvi pokušaj stvaranja samostalnog dijaloga s riječkom publikom.

Rodom iz Rijeke, Emanuela Lekić diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te je do sada izlagala u Hrvatskoj na nekoliko značajnih izložbi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon