IZLOŽBA DARIJA RAFFAELA ORIOLIJA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: NSD

U galeriji Vladimir Filakovac pri Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine otvorena je izložba Darija Raffaela Oriolija pod nazivom  “Mala retrospektiva urbanih motiva”. Izložba ostaje otvorena do 7. ožujka 2019., a ulaz je besplatan. Akademski slikar Dario R. Orioli stvara niz desetljeća pomalo neobičan ciklus na temu Zagreba, što je vidljivo i na ovoj retrospektivnoj izložbi urbanih motiva. Orioli uspješno bilježi vizure Zagreba između osamdesetih i devedesetih godina iz koje mu većina radova i potječe, i to u tehnikama ulja na lesonitu i platnu, temperama na kartonu, akvarelu ili kolažima. Grad Zagreb je grad u kojem dominira plava boja koja se reflektira na Oriolijevim motivima poput plavih uličnih tabli, reklama, grafita, kontejnera, fasada, tramvaja, autobusa ili mostova.

Dario Raffaele Orioli rođen je 1952. godine u Castiglioneu di Ravenna, Italija. U Zagrebu, gdje živi od najranije mladosti, diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u slikarskoj klasi Raoula Goldonija 1980. godine. Bio je suradnik Majstorske radionice Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Zadruge likovnih umjetnika i Udruge multimedijalnih umjetnika. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu te je dobitnik više nagrada i priznanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon