IZLOŽBA BLAGA OD RENESANSE DO MODERNOG NA LOPUDU

Tekst: Panopticum

Foto: TZ Lopud

Otvorenje izložbe u organizaciji Arcus Dalmatia pod nazivom ‘Blaga Thyssen-Bornemisza kolekcije: od renesanse do modernog’ održat će se u petak, 3. svibnja 2019.  s početkom u 17.30 sati u franjevačkom samostanu Gospe od Špilice na otoku Lopudu. Izložbu će se moći razgledati sve do 13. listopada 2019. godine. Izložba predmeta iz najpoznatije europske privatne kolekcije umjetnina, one obitelji Thyssen-Bornemisza, otvorit će svoja vrata posjetiteljima otoka Lopuda, a svi će zainteresirani imati priliku vidjeti slike, skulpture, namještaj i dekorativne umjetnine iz doba renesanse, ali i moderne umjetnosti, koje su se neumorno prikupljale kroz četiri generacije.

Izložbu će otvoriti kustosice izložbe Francesca Thyssen-Bornemisza, praunuka Augusta Thyssena, začetnika kolekcije i izvršna direktorica tvrtke Stonehage Fleming Art Management, Marie de Peverelli. Otvorenju izložbe prisustvovat će zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, saborska zastupnica Sanja Putica te brojni lokalni i svjetski umjetnici.

Samostan u kojem se izložba održava jedan je od rijetkih obnovljenih renesansnih objekata na otoku Lopudu, nekadašnjem strateškom mjestu brodogradnje Dubrovačke Republike i danas predstavlja živopisno kulturno središte.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon