IZLOŽBA ANE SLADETIĆ “IZOLIRANA PRISUTNOST” U ZAGREBAČKOJ GALERIJI KRANJČAR |

Tekst: K. Iveta

Foto: G. K.

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar u srijedu, 19. siječnja 2022. otvara se izložba umjetnice Ane Sladetić pod nazivom “Izolirana prisutnost”. Izložba ostaje otvorena do 7. veljače 2022. godine.

Svojim recentnim radovima umjetnica propituje sigurnost doma, (ne)pokretnost te prisutnost pred radom kako bi posjetitelj odnosno sudionik otkrio sam rad, saznao skrivene podatke i doživio iskustvo. Smatra kako svojim radovima pomiče granice viđenog i doživljenog. Osim toga, umjetnicu inspirira današnji svijet komunikacije i dostupne tehnologije u dijalogu s tradicionalnim medijima.

Ana Sladetić je uz svoju umjetničku praksu, 2016. godine doktorirala na Akademiji likovnih umjetnosti, a danas je docentica na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Živi, i radi u Samoboru. Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Europi i inozemstvu. Prije toga, usavršavala se i boravila je na umjetničkim rezidencijama u Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Finskoj i SAD-u.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon