IZLOŽBA AKADEMSKE UMJETNICE IVANE MRČELA U GALERIJI KORTIL

Tekst: S. Š. Š.

Foto: GK

U srijedu, 15. srpnja 2020. otvara se samostalna izložba akademske umjetnice Ivane Mrčele pod nazivom “We are watching you” u Galeriji Kortil u Rijeci. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2020. godine.

Umjetnica obrađuje temu odnosa publike i pojedinca u fokusu u novoj prostornoj instalaciji kojom inscenira pozornicu i gledalište. Ploha s mnoštvom najraznolikijih likova izvedenih u tehnici akrila na papiru predstavlja publiku. Podloga je blago zakrivljena kako bi se u potpunosti stvorio dojam gledališta, a pomoću spotlight reflektora definirano je mjesto na sredini pozornice. Likovi su predimenzionirani čime se ostvaruje dojam njihove poprilične blizine. Ivana Mrčela kroz interaktivnu prostornu instalaciju omogućuje zamjenu uloga u društvu čime otvara područje za posve novo iskustvo prilikom kojeg pojedinac stavljen u novi kontekst bolje upoznaje sebe i svoje sposobnosti.

Ivana Mrčela rođena je 1984. godine u Čakovcu. Nakon diplome na studiju modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju završava u rujnu 2012. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića. Iza nje je 9 samostalnih te 66 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. 2011. godine izabrana je među 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj. Živi u Zagrebu gdje i radi kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Djeluje na području ilustracije, crteža i instalacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon