IZLOŽBA 70 GODINA FOTOGRAFIJE SLAVKE PAVIĆ U GALERIJI KRANJČAR

Tekst: K. I.

Foto: G. K.

U četvrtak, 15. srpnja 2021. u Galeriji Kranjčar u Zagrebu otvara se izložba Slavke Pavić povodom sedamdeset godina njezinog umjetničkog djelovanja pod nazivom “Svijet vrijedan gledanja”. Oduvijek poznata među ljubiteljima fotografije, Slavka Pavić je širu popularnost zadobila posljednjih desetak godina zahvaljujući nekolicini projekata. Kustosica izložbe je Iva Prosoli a izložba ostaje otvorena do konca srpnja 2021.

Na izložbi Slavke Pavić u Galeriji Kranjčar bit će izložen izbor od 12 antologijskih fotografija kojima se objedinjuju dominantni interesi autorice. Od gradskih prizora preko geometriziranih kompozicija pa sve do eksperimenata, radovi redom impresivne vizualnosti i višeslojnog značenja svjedoče istovremeno o svojoj pripadnosti dominantnim umjetničkim strujanjima druge polovine 20. stoljeća kao i o izgrađenom autorskom stilu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon