IZBORI U LICI TEST ZA EU IZBORE

Tekst: D. Sremiš

Foto: HINA

Velika politička gužva koja je nastala posljednjih tjedana u Gospiću i ostalim mjestima ličke županije predstavlja svojevrsni uvod u ovogodišnje svibanjske izbore za EU parlament. Mogući lokalni rezultati u Lici mogli bi postati stranački barometar političke snage i na nacionalnoj razini. Naime, jučer navečer istekao je rok do kojega su političke stranke i koalicije te grupe nezavisnih birača mogle istaknuti svoje kandidature. Izborna povjerenstva sada imaju rok od dva dana u kojemu ih moraju pregledati i objaviti sve pravovaljano predložene liste i zbirnu listu, a tada će se i pouzdano znati tko će se moći natjecati za vijećnička mjesta u skupštini i vijećima.

NEIZVJESNA KANDIDATURA

Među deset kandidatura podnijetih za skupštinu Ličko-senjske županije je i kandidatura stranke Start Dalije Orešković koju nosi Josip Milinković. To će biti prvi ispit nedavno osnovane stranke, ali je li ona na vrijeme predala dokumentaciju za izbore ili ne, odlučivati će u petak, 22. veljače 2019. godine Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP).

OSTALI KANDIDATI

Osim Starta, kandidature za skupštinu istaknule su stranke HSP čiju listu nosi gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, Živi zid, Stranka 365 Milana Bandića, SDP, SDSS, koalicije HSLS/HNS te HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/Hrvatska bunjevačka stranka čiji je nositelj Marijan Kustić. Za mjesta u županijskoj skupštini, koja broji 31 vijećnika, natječu se i dvije nezavisne liste čiji su nositelji Ante Dabo iz Novalje s otoka Paga i trenutni lički župan Darko Milinović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon