IZBORI 2024.: SDP NAPUSTILI RF, IDS I FOKUS

Tekst: Panopticum

Foto: JL

Nakon što je Ustavni sud objavio da se predsjednik Milanović ne smije miješati u izborni proces niti biti kandidat na izborima kolaliciju od 10 stranaka okupljenu oko SDP-a napustile su tri stranke, i to: IDS,  RF i Fokus.

Donedavni saborski zastupnik HDZ-a Nikola Mažar komentirao je tu modernu političku pojavu rekavši kako je to politička kriza, te napomenuvši “da su se svi razbježali od Milanovića, cijela koalicija se raspada i to će se pretvoriti u harakiri samog SDP-a i ljevice”

Podsjetimo, osipanje saveza tzv. lijevih stranaka počelo je kada je Peđa Grbin potvrdio da Radnička fronta neće biti dio njihove koalicije. Naime,  čelnica Radničke fronte Katarina Peović izjavila je da bi RF ionako izašla iz te koalicije jer im predsjednik Zoran Milanović nije prihvatljiv kao kandidat za premijera. Nakon RF-a i predsjednik IDS-a Dalibor Paus potvrdio da je, zbog SDP-ova prihvaćanja Milanovićeve kandidature za premijera, za njih “priča o velikoj koaliciji završena”, nakon čega je tim tragom krenuo i čelnik Fokusa Davor Nađi koji je odluku stranke obrazložio riječima kako im “nije prihvatljivo urušavanje ustavnog poretka”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon