IZBORI 2024. – MILANOVIĆEVI POTOCI PRAVDE

Tekst: H. Puljiz/Tportal

Foto: D. Travaš

Povodom daljnjeg kršenja Ustava RH od strane uvaženog predstavnika svih hrvatskih građana iako se istovremeno poziva da će se u krojenju pravde drugima u svojim odlukama držati slova Ustava, donosimo tekst Helene Puljiz, nedavno imenovane glavne urednice internetskog portala Nacional.hr, objavljen 14. srpnja 2015. godine na Tportalu pod naslovom „Milanovićeva vlada šesta najnesposobnija na svijetu!” kao svojevrsni podsjetnik na lik i djelo Zorana Milanovića ali ujedno i na kratku pamet svih onih naivnih građana lijeve orjentacije koji su na posljednjim izborima za Sabor zaokružili imena s tzv. liste “Rijeke pravde” a zažmirili na listu Socijaldemokrata – izravnih nasljednika politike Ivice Račana i SDP-a.

Tekst Helene Puljiz, koji je danas aktualan jednako kao prije 9 godina kada je napisan povodom jedne međunarodne objave, donosimo u nastavku teksta i to kako slijedi:

Hrvatska ima jednu od najneučinkovitijih vlada na svijetu! Pokazalo je to posljednje izvješće Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o konkurentnosti. Među 144 analizirane zemlje, Hrvatska je šesta, dakle, u samom vrhu kad je riječ o neučinkovitosti vlade.

Učinkovitost vlasti ima značajne posljedice po konkurentnost gospodarstva neke države i njezin gospodarski rast. Pretjerano birokratiziranje i reguliranje, nedovoljna transparentnost i loš zakonski okvir ograničavaju razvoj biznisa i proizvode stalne dodatne troškove za poduzetnike.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon