POŽAR KOD GREBAŠTICE

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

U gašenju požara otvorenog prostora koji je izbio u četvrtak, 13. srpnja 2023. na lokaciji Grebaštica u Šibensko-kninskoj županiji, trenutno sudjeluje 155 vatrogasaca, 57 vozila, 4 Canadaira i 3 Air Tractora. Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažirani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Očekuje se polijetanje još zračnih snaga, a na požarište je upućen i IVP Split.

„Požar je nošen jakim jugom te je u jednom trenutku zaprijetio i objektima zbog čega su dvije obitelji iz sigurnosnih razloga evakuirane. Požar još nije pod kontrolom, a vatrogasci i zračne snage ulažu nadljudske napore da se što prije lokalizira“, izjavio je za medije glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

HVZ apelira na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali. Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga.

Do sada su u gašenju požara kod Grebaštice ozlijeđena 3 vatrogasca zbog udisanja dima te im je pružena pomoć na mjestu događaja. Prema prvim procjenama opožareno je oko 600 .

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon