IZASLANSTVO ZASTUPNIČKOG DOMA AMERIČKOG KONGRESA NA PANTOVČAKU

Tekst: Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Izaslanstvo Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koje je vodio Adam Smith, predsjednik Odbora za oružane snage Zastupničkog doma Kongresa SAD-a posjetilo je u četvrtak, 6. listopada 2022. Ured predsjednika Republike na Pantovčaku.

Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju država, Republike Hrvatske i SAD-a, koje su i saveznici u NATO-u. Istaknuto je kako Hrvatska pridaje veliku važnost obrambenoj suradnji sa SAD-om te kako cijeni američku potporu daljnjem razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske.

U Kongresnom izaslanstvu bili su Doug Lamborn, zastupnik iz savezne države Colorado, Jim Cooper, zastupnik iz savezne države Tennessee, Ed Perlmutter, zastupnik iz savezne države Colorado, Veronica Escobar, zastupnica iz savezne države Texas, Mike Johnson, zastupnik is savezne države Louisiana, Brian Garrett, direktor osoblja većine u Odboru za oružane snage, Christopher Vieson, direktor osoblja manjine u Odboru za oružane snage, Phil MacNaughton, direktor politika većine u Odboru za oružane snage, Mark Fleming, otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Matt Denny, ataše za obranu, Ariela Borgia, voditeljica Ureda za regionalna pitanja, Alex Wray, vojna pratnja i Amy Lillis, voditeljica Ureda za politička i gospodarska pitanja.

Uz predstojnika Ureda Predsjednika Republike na sastanku su bili Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost, Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku, kontraadmiral Predrag Stipanović, pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost i Ivan Mutavdžić, tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon