IZASLANSTVO MLADIH ISTRAŽIVAČA S IRB-A ODAZVALO SE POZIVU PREDSJEDNIKA RH

Tekst: N. J.

Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo mladih istraživača Instituta Ruđer Bošković. U izaslanstvusu bili dr. sc. Tomislav Domazet – Lošo, voditelj istraživanja bakterijskih biofilmova, dr. sc. Momir Futo, postdoktorand na Institutu Ruđer Bošković, Sara Koska, doktorandicana Institutu Ruđer Bošković, Nina Čorak, doktorandica na Institutu Ruđer Bošković te dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

Predsjednik Milanović pozvao je istraživače s Instituta Ruđer Bošković povodom objave rezultata njihovog istraživanja koje je otkrilo nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova. Njihovo istraživanje pokazalo je kako su dosadašnje znanstvene spoznaje podcjenjivale složenost bakterija, a rezultati su objavljeni i u uglednom znanstvenom časopisu „Molecular Biology and Evolution“. Mladi znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković na čelu s Tomislavom Domazetom Lošom upoznali su predsjednika Milanovića s tijekom istraživanja, kao i s važnošću rezultata do kojih su došli.

Na sastanku s Predsjednikom Republike razgovaralo se i o cjelokupnom djelovanju Instituta Ruđer Bošković, posebice o planovima ulaganja u nove objekte i novu, suvremenu opremu. Planove Instituta predsjedniku Milanoviću je predstavio ravnatelj David Mattew Smith.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon