IZABRANI NOVI ČLANOVI HAZU

U atriju glavne palače u četvrtak 12. svibnja 2016. godine izbornu je skupštinu održala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti na kojoj su izabrani novi članovi Akademije po razini članstva redoviti član, dopisni član i član suradnik. Na sjednici Izborne skupštine nazočnih je bilo 106 redovitih članova Akademije pa je skupština imala potrebnu dvotrećinsku većinu za donošenje odluka o izboru. Stoga je natpolovičnom većinom glasova ukupnog broja redovitih članova Akademije izabrano 11 novih redovitih članova: u Razredu za društvene znanosti izabran je Dragutin Feletar, u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Svetozar Musić i Milko Jakšić, u Razredu za prirodne znanosti Nikola Ljubešić, Goran Durn, Igor Vlahović i Mirko Orlić, u Razredu za medicinske znanosti Miroslav Samaržija i Željko Cvetnić, u Razredu za likovne umjetnosti Nikola Bašić i u Razredu za tehničke znanosti Ignac Lovrek.

HAZU

Tekst: Panopticum

Foto: www.hazu.hr

U atriju glavne palače u četvrtak 12. svibnja 2016. godine izbornu je skupštinu održala Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti na kojoj su izabrani novi članovi Akademije po razini članstva redoviti član, dopisni član i član suradnik.

Na sjednici Izborne skupštine nazočnih je bilo 106 redovitih članova Akademije pa je skupština imala potrebnu dvotrećinsku većinu za donošenje odluka o izboru. Stoga je natpolovičnom većinom glasova ukupnog broja redovitih članova Akademije izabrano 11 novih redovitih članova: u Razredu za društvene znanosti izabran je Dragutin Feletar, u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Svetozar Musić i Milko Jakšić, u Razredu za prirodne znanosti Nikola Ljubešić, Goran Durn, Igor Vlahović i Mirko Orlić, u Razredu za medicinske znanosti Miroslav Samaržija i Željko Cvetnić, u Razredu za likovne umjetnosti Nikola Bašić i u Razredu za tehničke znanosti Ignac Lovrek.

Za dopisne članove Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti izabrani su Mirko Dikšić, Norman Robert Foster, Vinko Grubišić, Šime Malenica i Nenad Šestan.

Za članove suradnike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti izabrani su: u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Zoran Vondraček i Dubravka Matković-Čalogović, u Razredu za prirodne znanosti Ivan Sondi i Đurđica Ugarković, u Razredu za medicinske znanosti Zrinka Tarle, u Razredu za filološke znanosti Amir Kapetanović, u Razredu za književnost Cvjetko Milanja, Ratko Cvetnić i Lada Kaštelan, u Razredu za likovne umjetnosti Igor Rončević, a u Razredu za glazbenu umjetnost i muzikologiju Davorin Kempf.

Za članove suradnike Hrvatske akademije ponovno su izabrani Slobodan Kaštela, Mirko Primc, Marijan Herak, Damir Viličić, Iva Dekaris, Željko Sutlić, Zvonko Maković i Željka Čorak.

U Akademiji nakon ovogodišnjih izbora ukupno je 150 redovitih članova, 133 dopisna člana i 91 član suradnik. U palači Akademije u Zagrebu na posebnoj svečanosti koja će se održat u četvrtak 9. lipnja 2016. proglasit će se novo izabrani članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon