IZA IMENOVANJA NOVOG ZAGREBAČKOG PROČELNIKA ANDRE PAVUNE NE STOJI PLATFORMA MOŽEMO VEĆ SDP

Tekst: Panopticum

Foto: Zastita.info

Nakon sprovedenog javnog natječaja Grad Zagreb je dobio novog pročelnika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost gdje je od ponedjelja, 3. listopada 2022. na tu dužnost imenovan Andro Pavuna. U imenovanju gospodina Pavune nema ništa sporno osim velike količine poluinformacija i plasiranih neistina putem medija koje su prethodile njegovom imenovanju.

Prva od njih je upotreba krivog naziva radnog mjesta koje ne postoji budući je ukinuto novom sistematizacijom gradske uprave a samim time i novom kadrovskom križaljkom koja potom uslijedila. Nadalje, osvetoljubivi obnašatelji nove gradske vlasti u svom neznanju nisu također kadri javnosti prezentirati točnu informaciju gdje zapošljavaju novopridošlog pročelnika Andru Pavunu zamijenjujući naziv njegovog radnog mjesta s bivšim pročelničkim mjestom Pavla Kalinića, konstatirajući pritom kako je nekadašnji pročelnik zagrebačkog UHS-a smjenjen, što naprosto nije točno budući je Kalinić sam predao zahtjev za raskid radnog odnosa.

Osim navedenih neistina, mediji su bili zatrpani netočnim informacijama s mogućom povezanošću novog zagrebačkog pročelnika Andre Pavune s Tomislavom Karamarkom. Naime, prema dostupnim informacijama našeg portala Andro Pavuna nema nikakvih dodirnih točaka s HDZ-om već upravo suprotno. Naime, iza Pavuninog imenovanja ne stoji metiljava politička grupacija “Možemo” već SDP kao njihov koalicijski partner u Gradu Zagrebu. Također, kao mlađi kadar u SOA, novi gradski pročelnik Pavuna je radio u kadrovskoj službi u ne u operativnim odjelima hrvatske Sigurnosne agencije smještene u Savskoj ulici u Zagrebu. Dakle, nije imao status “špijuna”. Izvor našeg portala uz ostalo navodi da oni koji ga pozaju govore o njemu sve najbolje, od obrazovanja do obiteljske sredine i odnosa sa ljudima u radnom okruženju.

Sve druge činjenice, osim gore navedenih, koje je gradska uprava prezentirala javnosti prilikom stupanja na dužnost prvog radnog dana Andre Pavune, mogu se smatrati točnima, iz jednostavnog razloga što su bile citirane, odnosno prepisane iz njegovog CV-a dostavljenog u prilogu dokumentacije na objavljeni natječaj Grada Zagreba.

Završno, za očekivati je da bi nekadašnji djelatnik SOA-e mogao konačno u samoj centrali nove zagrebačke vlasti potražiti odgovore na pitanja odakle je došao novac u udruge povezane s platformom Možemo! kao i njenom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, Tomislavu Tomaševiću tijekom posljednjih lokalnih izbora obzirom da taj zanimljivi podatak nije zanimao njegovog nekadašnjeg šefa Daniela Markića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon