IZ TISKA IZAŠAO NOVI LEKSIKON TUROPOLJA

Tekst: R. F.

Foto: www.mraclin.hr

Nakon što je prije tri godine, odnosno 7. veljače 2018. potpisan ugovor između Grada Velike Gorice i Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” Turopoljski leksikon publiciran je početkom travnja 2021. godine na više od 700 stranica.

Novi “Leksikon Turopolja” objedinio je sve važne pojmove, ličnosti i znamenitosti hrvatskog Turopolja. U njemu je obrađeno 511 osoba, 184 obitelji i plemićkih rodova koji se vezuju uz Turopolje, 118 povijesnih etnografskih i općih pojmova, 29 građevina i spomenika kulture, 126 naseljenih mjesta u Turopolju, 64 ostala zemljopisna pojma, 34 manifestacije, 49 ustanova poduzeća i djelatnosti, 95 sportskih klubova, KUD-ova i udruga te 31 glasilo i tiskovinu. Osim pojmovima, obiluje fotografijama i foto prilozima.

Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri poremetili planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo značajno izdanje ipak neće ostati bez uobičajenog protokola. Promocije se planiraju u Velikoj Gorici, Zagrebu i Mraclinu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon