IZ MORH KRENULI NOVI UPITI ZA NABAVOM BORBENIH LOVACA

Tekst: Panopticum

Foto: Saab

Nakon prošlogodišnjeg propalog i netransparentnog  pokušaja nabave polovnih borbenih zrakoplova F-16 Barak od Države Izrael, u Ministarstvu obrane RH koncem srpnja 2019. pokrenut je novi postupak kupnje višenamjenskog borbenog zrakoplova. Naime, Ministarstvo obrane RH poslalo je službene upite u formi pisma namjere na adrese 20-tak zemalja širom svijeta s ciljem prikupljanja osnovnih obavijesti za nabavom borbenih aviona za potrebe HRZ.

Nakon što pristignu odgovori na poslane upite i obrada svih mogućnosti nabave borbenog lovca, Ministarstvo obrane RH će tijekom jeseni uputiti tzv. Zahtjev za ponudom novih i rabljenih aviona. Prema izvorimima iz MORH-a u daljnje razmatranje idu i već do sada pristigle i kompletirane ponude iz Švedske za modele Saab Grippen i iz SAD tip F-16, koji i predstavljaju glavne favorite u konačnom odabiru borbenih lovaca za potrebe RH u NATO standardima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon