IX. VRHOVNI IZBORNI KAPITUL SESTARA FRANJEVKI

Tekst: B. Dobrijević / A. T.

Foto: http://www.dubrovacka-biskupija.hr

Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika započela je u utorak, 5. ožujka  2019. u kući matici na Dančama vrhovni kapitul Družbe koji će trajati do subote 9. ožujka 2019. godine. Ovo je deveti redoviti vrhovni kapitul Družbe. Na kapitulu će biti izabrana nova vrhovna poglavarica i nova uprava Družbe za sljedeće razdoblje od šest godina, kao i nova vrhovna ekonoma i vrhovna tajnica.

Vrhovna poglavarica Družbe s. Ružica Barić, nakon zajedničke molitve za kapitul, obratila se sestrama kapitularkama i zahvalila im na dolasku iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva kako bi zajedno bile, molile, planirale i donosile odluke, te je podsjetila kako ih molitvom prate ostale sestre i druge osobe, a posebice pokojne sestre ove Družbe. Istaknula je kako je vrhovni kapitul Družbe ključni trenutak u hodu Družbe. „Slavlje vrhovnog kapitula je dragocjena prilika za promišljanje o trenutnom stanju naše Družbe i njezinom poslanju u ovom kompleksnom povijesnom trenutku. Tema Vrhovnog kapitula je: „Donositi plodove dostojne obraćenja i odražavati milosrdno lice Očevo“.

Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika izvorna je hrvatska redovnička zajednica nastala u Dubrovniku, na mjestu gdje je, tijekom srednjeg vijeka, bila karantena za smještaj okuženih od kuge i drugih zaraznih bolesti za koje su se brinule dumne trećoredice. Tijekom narednih stoljeća postupno se formirala redovnička zajednica koja je 1983. godine uzdignuta u red ustanova papinskog prava. Družba djeluje u pet biskupija u hrvatskom narodu te dvije biskupije u inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon