IVAN PENAVA JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA DOMOVINSKOG POKRETA

Tekst: R. F.

Foto: Z. G.

Na Izvanrednom saboru Domovinskog pokreta, održanom u subotu 9. listopada 2021. u hotelu International u Zagrebu, saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, izabran je jednoglasno za novog predsjednika stranke Domovinski pokret.

Izvanrednom saboru DP-a prisustvovali su i brojni ugledni gosti poput Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Bosiljka Mišetića, Zlatka Hasanbegovića, Ane Lederer, Denisa Ostrošića i ostalih.

Nakon što je jednoglasno izglasan za predsjednika Domovinskog pokreta, Ivan Penava je poručio kako će sa svima prisutnima okupljenima oko ideje Domovinskog pokreta vratiti preotetu Hrvatsku Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima kojima je Hrvatska domovina. Osim toga, Penava je poručio da je sada trenutak za borbu za Hrvatsku kojom neće upravljati ‘loše sluge, loših gospodara’. Naime, Penava je, pozivajući se na slavne riječi pokojnog dr. Franje Tuđmana izjavio: “Hrvatska, za koju od danas počinje borba, daleko je više od Hrvatske kojom danas upravljaju loše sluge loših gospodara.”

U drugom dijelu Izvanrednog sabora, odnosno u njegovom administrativnom dijelu,  izglasane su Odluke o izmjenama Statuta stranke.

Podsjetimo, Domovinski pokret se prije Izvanrednog sabora, pojačao s dva poznata imena na hrvatskoj političkoj sceni – povjesničarom Josipom Jurčevićem i psihijatrom Hermanom Vukušićem koji nisu bili u DP-u u vrijeme dok je predsjednik stranke bio Miroslav Škoro.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon